Skip to main content

Næsten alle jeg behandler har spændinger i nakke og skuldre – og for rigtig manges vedkommende også spændinger i kæberne.

Det er SÅ almindeligt med den måde vi lever på i dag, og det næste uanset om du har kontorarbejde, fysisk arbejde eller masser af fri tid.

Musklerne og bindevævet fra kæbe/nakke og skuldre bruges i den dybe vejrtrækning, men når de er spændte, får du sværere ved det og vejrtrækningen bliver overfladisk.

Ved kæbe- og nakkespændinger kan du opleve følgende:

  • anspændt og overfladisk vejrtrækning
  • hovedpine og migræne
  • smerter andre steder i kroppen eks i lændeområdet og fødderne
  • træthed
  • tandproblemer

​Som posturolog arbejder jeg med at finde årsagen til dine skævheder og ubalancer. Det, som bestemmer, hvordan kropsstillingen er og hvordan vi bevæger os, er information fra

  • øjnene (synssansen og øjenmuskulaturen – som sidder i baghovedet)
  • det indre øre (balancesansen sidder i øret) og
  • fødderne (vægtfordelingen og hvordan underlaget er eller om det bevæger sig).

Der kan være mange individuelle årsager til fejlsignal fra sanserne, men især hårdt sammenbid og kæbespændinger kan gå ind og forstyrre.

ØVELSE

Prøv denne superlette øvelse til afspænding af kæbe- og nakkemuskler, som du kan lave så godt som alle steder.

Klem omkring øret med pegefinger foran øret og tommelfinger bagpå øret i området der er ringet ind på billedet nedenunder.

Det indrammede område repræsenterer nakke og skuldre (i auriculoterapien/øreakupunkturen).

Ofte er området hårdt og ømt, og det er ikke fordi, det er brusk. Det er også et tegn på spændinger.

Massér området rimelig hårdt i omkring 2 minutter. Du vil kunne mærke en varme og øret bliver måske rødt bagefter. Det er godt og et tegn på at der kommer blodgennemstrømning til området igen.

Hvis du jævnligt masserer området, vil du mærke, at det bliver mere blødt og mindre ømt, og der er mindre spænding i dine kæbe- og nakkemuskler

…så det er hurtig og nem selvhjælp.​

GOD FORNØJELSE

Det er bl.a. også det område, jeg behandler med øreakupunktur og chromoterapi, så får du ikke has på spændingerne, er du hjertelig velkommen i klinikken.

Leave a Reply